Followers

Thursday, August 21, 2008

Our 2nd Anniversary!!


Alhamdulillah.. Semalam genap 2 tahun aku n cikgu pyan berkahwin..Happy 2nd Wedding Anniversary to my husband and I..hihihi...syiok sendiri.. Ye la, bukan mudah sebenarnya nk maintain beb..kalo silap ari bulan yg tak diingini boleh terjadi..banyak yg kita kena 'setting baik-punye' dalam marriage..orang yang da kawin confirm paham..orang yg lom kawin kena belajar faham dari sekarang..yang penting muhasabah diri..kat mane terkurang-berkurang-mengurang..(pening aku..)..kena la tengok diri sendiri dulu kan..b4 nk sehidup semati dengan seseorang yang kita dah pilih..normally orang skang bercinta dulu baru kawin..serba sedikit dah kenal pasangan masing2..walaupun ckit2..at least jadi basic nak menempuh hidup yg seterusnya..

walaupun baru 2 tahun kawin..my hubby n i dah rase mcm2 pahit-manis hidup bersama..tau..belum cukup lg tu..tp semua menjadi pengajaran dan tauladan..dulu sorang jek, pah 2 berdua..la ni dah bertiga! Suhail buah hati mama-papa penyeri hidup kami..ade pasangan yang rase kawin terus ade anak seperti merugikan..alangkah sedihnye diri anda niiiiiiiiiii...percayalah! dah ada anak nnt, anda akan menyesal sebab tak ada anak cepat2..ape nak tunggu lagi kan..rezeki ade kat mane2..umur semakin meningkat..tapi kalau belum ade lg walaupun dah puas mencuba, teruskanlah ikhtiar..Allah Maha Mendengar dan Maha Pemurah..yakin lah pada-Nya...

Kawan2 yg lom kawin, kitorg doakan semoga cepat mendirikan rumah tangga..heii..kadang2 kite x nampak jodoh depan mate..asyik dok tengok n cari yg lain..jgn kate nk tunggu duit cukup...percayalah kawan2..DUIT takkan pernah cukup..hemmm..pada yg dah rancang nk kawin, cepat2 la wat persiapan..haishhhh..aku memang suke bab2 org nk kawin ni..suke tumpg sibuk..meriah..x tau nape..hihiii...

Ahh..lupe lak kat anniversary aku..

Nothing special yesterday. celeb kat umah jek..cm besye-masak-makan-tgk olimpic..haha.. pah tu kitorg ketawa2 ngan Suhail. What a precious_ful_ty_ness moment we had! huhu..xde kek..kitorg makan biskut kat umah..haha..best..

To my dearest Hubby - Happy Wedding Anniversary Abang..Love u very much! (sorry la, abang yg ingatkan anniversary kite ek..kite x ingat pun!..haha..ape lah...)