Followers

Thursday, September 10, 2009

Counting days...

On Sept. 8th, balik dari office rasa semacam..cm rs contraction..told hubby n mak..planned to go to hospital Serdang after buka puasa. After berbuka, rasa sakit kurang sikit than petang tadi..tp sebab da siap2 nk ke hospital, n Suhail da excited sebab nak naik car 'besar', pegi la jugak..

Sampai hospital hubby terus park kat kecemasan bersalin which happen he had missed the door last sunday (pegi saje2 utk survey) sebab x perasan! (OMG! kalo betul2 nk bersalin camno..haru..). But anyway, sampai terus daftar kat kaunter n the nurse arahkan masuk kat wad sementara.

Dah la sejuk tahap gaban (gaban sejuk ke? baju die tebal semcm..hehe), tgg doc utk check..test air kencing, then soh landing kat mane2 katil kosong..hubby tgg kat luar, mak tgg dlm kete cos Suhail bole tido plak (sambil watched his fav Pingu in the car..sempat lg even 10 min perjalanan umah-hospital).. Nurse pasang machine utk pantau bb heartbeat..lega jgk dpt dgr sendiri dup-dap die..after an hour br ler doc dtg..tanye mcm2 and buat VE..tahan jer la..

The result...jeng, jeng, jeng: FALSE CONTRACTION!. heh, doc soh balik..hehe..so terlepasla tarikh 09.09.09 (ye la, sbb da mlm, if deliver, confirm esoknyer)..so balik la umah semula dgn keadaan tersengih2. hubby kate.."xpe la, bb lom nk kuar lg..".

On 09/09/09 8.30pm, went to klinik Jameaton utk weekly check up.Doc kate "la, x bersalin lg ke"..sengih je la..ape nk buat..bb xnk kuar lg..doc kate kalo ikut report semalam maybe lambat lg bersalin. Which ade kemungkinan over due..huhu..xmo ler..kalo overdue, raye ke-2 kena masuk hospital, which will be hospital Kuala Pilah..huhu.. tapi x kisahlah bersalin kat mane pun, janji semuanya berjalan dengan lancar dan selamat..

Conclusionnya: everything make me RUNSING bangat!! Ya Allah, tenangkanlah hatiku..