Followers

Thursday, April 24, 2014

Sinar yang tak pudar

Assalamualaikum..

Pagi2 dalam kereta dengar radio. Bukan apa..nak mengelak ngantuk..zzzz.. Radio station pilihan tak tetap..yang panas..yang ceria..yang berbahasa Melayu atau Inggeris (tak paham kadang2 buat2 paham je..hahaha).

Pagi ni pilih station radio yang ceria..suria fm. Bukan apa sbb pagi ni tetamunya Francisca Peter. Waaa..saya bukan peminat tegar dia..saya tak hafal pun lagu dia..saya tak tau pun lagu2 dia..tapi apa yang menarik saya rasa suara dia dari dulu sampai sekarang MasyaAllah sangat merdu..tiada 'penekanan idgham' yang melampau mcm beberapa artis masa kini.

Dan paling menarik ialah kesopan santunan dia melayan peminat. One of the caller was a teacher. She and the radio presenters pandai memujuk dan cikgu tersebut telah menyanyikan serangkap lagu yang paling beliau minat. Dan yang paling menarik cikgu itu sebenarnya seorang pengetua sekolah!! Hahaha..I like.

Nampaknya aura orang lama bukan senang nak challenge :) but anyway they made my day. 

Happy thursday ;)

Wassalam.