Followers

Tuesday, February 18, 2014

Jalan-Jalan: Artsphere 20/8ty @ The Atmosphere

Assalamualaikum..

Last weekend, kami berkesempatan (lah sangat...) pegi The Atmosphere, Seri Kembangan. Depan rumah je kot tapi ni baru dapat pegi..hehe
haish budak kenit nih!

The Atmosphere?
Kind of soho mall @ shop lots. Baru siap tapi tengok macam tak banyak je kedai bukak. We all kutuk2 berbakul, i.e. buat bangunan yang membazir sbb tak pakai, sewa mahal nak mampus sbb tu tak de orang nak sewa..haha. But rupanya, they have here an awesome 3D street art mural, organized by Artsphere 20/8ty, The Atmosphere dan Selangor Tourism. Launched in December 2013.
 Lagi?
Seangkatan dengannya..ada contest "Strike a Pose Photo Contest" untuk semua pengunjung. Ambil gambar dengan mural art yang korang suka kendian upload kat FB page diorang. Hadiah hingga RM15,000 tau! Btw, ended on 16th February, 2014 : p 2 categories; Most Liked Photo (public voting la..FB kan..) dan Creative Photo.

Location?
Set GPS kepada the Atmosphere, Seri Kembangan. Cari Giant Seri Kembangan pun boleh sebab opposite je.

Admission?
Eh, bila2 boleh pegi. Paling penting free..haha. Tempat ni luas..kami sempat pergi 2 bahagian aje. Tak larat la nak bawak askar2 yang cergas tu. Lagipun sekarang panas gile (dulu kat amerika x macam ni :p)

Additional

  1. Walaupun mural ni bertaburan serata alam tapi mudah nak explore. They got floor map and pak guards..hehe. Ada 1 mural ada tali..sah2 kanak2 aktif akan bergayut kat situ..x pasal2 kena 'prriiiiittttt' dengan wisel pak guard. So mama avoid anak2 mama pegi mural tu..kalo tak, malu di situ..haha
  2. Kalau bawa stroller ke takde masalah sebab ada escalator dan lift. Vehicles can be parked outside and inside (mall kan..)
  3. Got toilet every level - penting ni especially bawa kanak-kanak. Plus the toilet itself pun ade mural kt luar.
  4. Ada cafe kat bahagian atas utk sesape nak feeling2 amerika. Kalo nak feeling2 malaysia sila pegi restoran nasi kandar kt the other section of the Atmosphere..hehe


The Murals : )




Ni antara yang ada. Nak tgk lagi, sila lah pegi. At least ada 80 3D murals.
And last but not least,




 Over kan? Wassalam :)